Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER ONRUST ROND BOUW DIJKWONINGEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het blijft rommelen rond het bouwproject ‘De Rederij’ op de Noorddijk-Geerkade in Maassluis. De fractie van Forum voor Maassluis (FvM) heeft begrepen dat er nog steeds geen Watervergunning is voor het project. FvM komt met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Momenteel vindt er archeologisch onderzoek plaats aan de Noorddijk. FvM: ‘Alhoewel wij het geweldig vinden dat zo’n stukje geschiedenis van Maassluis weer zichtbaar wordt hebben wij een eerdere door ons gestelde vraag: Komen de kosten van deze werkzaamheden richting gemeente of is dit contractueel uitgesloten?’

Vorige maand werd duidelijk dat tijdens het graven van enkele proefsleuven, in verband met het aanbrengen van de damwanden, is gebleken dat er aardig wat kabels en leidingen in de weg lagen. Deze zijn door de NUTS bedrijven verlegd.

In maart kon eindelijk worden gemeld dat bodemverontreiniging (waaronder PFAS) geen belemmering meer vormde voor de haalbaarheid en de planning van het bouwproject. De DCMR heeft goedkeuring gegeven voor saneringswerkzaamheden en de Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden definitief ongegrond verklaard.

De bouw van de elf dijkwoningen op de hoek Noorddijk-Geerkade is omstreden. Buurtbewoners hebben de afgelopen jaren menig rechtszaak uitgevochten tot aan de hoogste rechter om de bouw tegen te houden. Onder meer de omgevingsvergunning is bevochten. De bouwplannen zouden niet passen in de omgeving. Onder dwang van de rechter is een heel nieuw plan opgesteld. Momenteel worden de laatste huizen in het nog te bouwen project te koop aangeboden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *