Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER NIEUWE METHODE TEGEN BLAUWALG VLAARDINGEN

De nieuwe bestrijdingsmethode wordt als eerste ingezet in het water van de Krabbeplas ter hoogte van het horecapaviljoen. Tot opluchting van de exploitant.  Hij zag het aantal badgasten in de voorgaande jaren teruglopen door het herhaaldelijk negatieve zwemadvies voor de Krabbeplas.
De nieuwe bestrijdingsmethode wordt als eerste ingezet in het water van de Krabbeplas ter hoogte van het horecapaviljoen. Tot opluchting van de exploitant. Hij zag het aantal badgasten in de voorgaande jaren teruglopen door het herhaaldelijk negatieve zwemadvies voor de Krabbeplas.

VLAARDINGEN- In de strijd tegen de jaarlijks terugkerende blauwalg in de Vlaardingse Krabbeplas wordt vanaf volgende week donderdag gestart met weer een nieuwe bestrijdingsmethode. Via een ingewikkeld procédé, waarbij het vooral om de inzet van waterstofperoxide draait, moet dit seizoen de uitbraak van een  algenplaag worden voorkomen. Daarop rekent althans het Hoogheemraadschap Delfland.

Eerder werd een zogeheten SolarBee ingezet. Het op zonne-energie aangedreven apparaat pompte het water op de plas rond waardoor de algenplaag in twee seizoenen weliswaar afnam, maar nog altijd niet verdween.

Bij de nieuwe methode met waterstofperoxide is het water minimaal zes weken algen vrij, zo is de verwachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *