Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER NEE TEGEN ANTI-ISRAËL MONUMENT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Ook de fractie van GroenLinks in Vlaardingen is duidelijk gemaakt dat het stadsbestuur niets ziet in een gedenkteken voor Palestijnse Arabieren die zich hebben verzet tegen de Joodse staat Israël in de periode 1947 tot 1967. Eerder heeft de fractie van de SP dit ook al te horen gekregen.

Het College verbiedt het gedenkteken met als argument dat het ministerie van Buitenlandse zaken het advies heeft gegeven dat het onduidelijk is onder welke omstandigheden de zelfbenoemde Palestijnen uit ‘hun land’ verdreven zijn. Het college toont begrip, maar geeft aan oog te hebben voor de gevoelens en belangen van álle Vlaardingers.

Israël is de enige democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten. Dit zeer tegen de zin van de omringende moslimlanden van waaruit de ‘Palestijnen’ oorspronkelijk afkomstig zijn. De benaming Palestijnen komt rechtstreeks uit een El Fatah-verklaring, waarmee het recht van bestaan van Israël wordt aangevochten. De term Palestijnen wordt voor het eerst gebruikt bij de oprichting van deze terreurorganisatie, in 1964.

1 reactie op “WEER NEE TEGEN ANTI-ISRAËL MONUMENT VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *