Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER ILLEGALEN VLAARDINGEN ONDERSCHEPT

VLAARDINGEN- Opnieuw zijn illegalen aangetroffen in een vrachtauto in Vlaardingen. Twee Albanezen van 17 en 20 jaar werden dinsdag ontdekt door de zeehavenpolitie aan de Vulcaanweg. De twee wilden als verstekelingen mee naar Engeland op een van de schepen van DFDS.

Afgelopen vrijdag werd in het laadruim van een vrachtwagen in Vlaardingen ook al een jonge man aangetroffen door de politie. Hij zat tussen de lading en had geen ID bij zich en is meegenomen naar het politiebureau.

De politieleiding van het district Waterweg houdt al sinds 2015 serieus rekening met een toename van het aantal verstekelingen in Vlaardingen. De vrees bestaat dat groepen illegalen blijven proberen de oversteek naar Engeland te maken. Het land staat goed aangeschreven onder mensensmokkelaars vanwege een soepel toelatingsbeleid wanneer een –al dan niet terecht- beroep wordt gedaan op de asielprocedure.

Door strenger optreden van de Koninklijke Marechaussee rond de Stena Line schepen in Hoek van Holland bestaat een kans dat de illegalen uitwijken naar DFDS in de Vlaardingse Vulcaanhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *