WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER DIEFSTAL BIJ MUZIEKKOEPEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Dankzij een oplettende getuige is vanmorgen wederom een man aangehouden voor diefstal van het daklood in het Schiedamse Julianapark. De dief had het voorzien op de dakbedekking van het prieel.

Het is niet de eerste keer dat delen van de dakbedekking worden gestolen. Op 3 oktober werd ook al een verdachte aangehouden in verband met de diefstal van delen van het dak van het prieel. Agenten hadden de dief toen over het hek zien klimmen. Op 26 september was het eveneens raak bij de karakteristieke thee- of muziekkoepel in het Schiedamse park.

In maart en april vorig jaar stond het prieel van het Julianapark in de steigers. Ook de pilaren, de pergola en de hekwerken rondom het monumentale park aan de BK-Laan werden onder handen genomen tijdens een grote opknapbeurt.

Het Julianapark is tussen 1914 en 1928 aangelegd als onderdeel van een complex parken in het westen van Schiedam, naar ontwerp van de gemeentelijke tuinarchitect J.K. Dominicus, die van 1898 tot 1936 in Schiedamse dienst was. Het park is voorzien van een koepel, een pergola op de heuvel en monumentale ingangspoorten met gemetselde bloembakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *