RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER BEDENKELIJKE BRIEFJES OPKOPERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De verspreiding van flyers voor het opkopen van huizen in Vlaardingen gaat door. Afgelopen week zijn door bewoners in de Oostwijk weer briefjes ontvangen. Een zekere Faruk en Kadir willen uw pand kopen ‘wegens de schaarste op de markt’. Hun aanbod: ‘ Wij hebben de middelen om uw woning zonder lening te kopen, dus zonder voorbehoud. En het spaart u de makelaarskosten die gemiddeld 2.500 euro zijn’.

De strekking lijkt sterk op briefjes die al eerder zijn verspreid in delen van Vlaardingen uit naam een zekere Bella en Jason. Nieuw in deze flyer is de mededeling: ‘Wij doen ook aan woningverhuur. Heeft u nog een beleggingspand? Dan kunnen wij deze tegen een hoog rendement voor u verhuren’.

Volgens het gemeentebestuur zitten er geen uitzendbureaus achter dergelijke acties. Het zou hier gaan om individuele arbeidsmigranten. Bovendien zou het folderen door de arbeidsmigranten slechts op kleine schaal plaatsvinden, zo meenden burgemeester en wethouders afgelopen december.

Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) belooft om recent door uitzendbureaus opgekochte woningen hard aan te pakken. Somers vorige maand: “ Wat we op dit moment vooral zien is dat uitzendbureaus die géén convenantpartner zijn vooral woningen opkopen. Dat blijft natuurlijk een probleem.”

Het gemeentebestuur wil het opkoopbeleid van de uitzendbureaus voorkomen door het tegengaan van de splitsing van woningen voor kamerverhuur; uitbreiding en intensivering van controle (vragen naar naam, registratie, voor wie men werkt, eigenaren uitzendbureau benaderen, opstellen vragenlijsten in Pools, Lets etc.); vergelijken van gegevensbestanden( zoals de lege woningen in relatie tot de basisregistratie personen, het BRP).

Met de maatregelen moet worden voorkomen dat met name de sociale koopvoorraad tot 140.000 euro wordt opgekocht door investeerders, deze panden tegen woekerhuren worden verhuurd en dat te grote concentraties van bepaalde doelgroepen leiden tot woonoverlast. Huisjesmelkers kopen het liefst goedkope panden, omdat het rendement dan het hoogst is.

De meeste klachten vanuit het opkopen van woningen en verhuur aan arbeidsmigranten met als gevolg woonoverlast komen voor in de buurten: VOP-Oost, Centrum, Hoogkamer, Wetering, Lage Weide, Oostbuurt, Holy-Zuid, Holy-Noord en Vaart-Noord.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “WEER BEDENKELIJKE BRIEFJES OPKOPERS VLAARDINGEN

  1. Uhm en deze mensen kunnen niet worden opgepakt, beboet en uit het land gezet worden???? Verbaasd mij iedere keer weer dat deze mensen keer op keer de wet maar kunnen blijven overtreden. Ze lachen ons midden in ons gezicht uit.
    In Schiedam zijn deze low lifes ook bezig.

  2. Hebben afgelopen week exact hetzelfde dubieuze briefje van de ‘heren’ Faruk en Kadir ontvangen in centrum Schiedam. Hoezo op kleine schaal?

  3. Goed gevulde portemonnee, zonder lening kopen, toe maar. Zou er als particulier, maar mee oppassen om met deze lui in zee te gaan. Ik weet niet of je in de problemen kan komen, wanneer er gepoogd wordt om met zwart geld je woning te kopen.
    Maar er zullen altijd mensen zijn, die gevoelig zijn om met dit soort dubieuze personen in zee te gaan.

  4. Slim eigelijk eigenaren betalen altijd hoofdprijs zo ken je 99 procent genieten van verkoop in plaats van dat andere makelaars bakken met geld op je eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *