Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEEKENDAFSLUITING A15 BIJ ROZENBURG

ROZENBURG- Van vrijdag 9 oktober 22:00 uur tot maandag 12 oktober 05:00 uur is de A15 bij Rozenburg in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd. In dit week­end wordt een stalen tafelconstructie over de A15 geplaatst. Op deze tafel worden dekken van de fly-overs van het nieuwe knooppunt Rozenburg gebouwd.

Afsluitingen

De A15 is tijdens de werkzaamheden in beide richtingen afgesloten tussen afrit 12 Brielle (Thomassentunnel) en afrit 14 Rozenburg Centrum. Ook de tussengelegen op- en afritten zijn dicht. Oprit 12 Brielle en oprit 13 Rozenburg naar de A15 richting Rotterdam sluit op vrijdagavond om 21:00 uur.

Omleidingen

Er worden twee omleidingsroutes ingesteld:

· Doorgaand verkeer tussen Brielle en Spijkenisse wordt omgeleid via af/oprit 12 Brielle, N57, N218, op/afrit 16 Spijkenisse (in beide rijrichtingen) (afbeelding 1).

· Verkeer in- en om Rozenburg wordt omgeleid via de Calandbrug, Droespolderweg en Botlekweg (in beide rijrichtingen) (afbeelding 2).

Gele borden en informatiepanelen langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden

Bouwconsortium BAAK plaatst dit weekend een stalen tafelconstructie over de A15. Op de tafel worden de komende periode de dekken van de fly-overs van het nieuwe knooppunt Rozenburg gebouwd. Hier sluit in de toekomst de nieuwe Blankenburgverbinding aan op de A15.

Aannemerscombinatie A-Lanes-A15 voert in dit weekend ook onderhoudswerkzaamheden uit aan de Thomassentunnel.

Het kan zijn dat de werkzaamheden korter duren dan gepland. In dat geval wordt de snelweg weer eerder open gesteld.

Blankenburgverbinding

Het nieuwe knooppunt Rozenburg is een onderdeel van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) met de A15 bij Rozenburg (zuidoever). Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *