Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WATERSCHAPSTAKEN SCHIEDAM BLIJVEN

Het bestuur van Hoogheemraadschap Delfland, dat na de verkiezingen van 2014 ontstond, gaat de kwijtschelding van de zuiveringsheffing voor minima definitief afbouwen. Bijstandscliënten krijgen volgend jaar nog een korting van 50%. Per 2017 moeten ook zij het volle tarief gaan betalen. Minima komen nog wel in aanmerking voor een kwijtschelding op de heffing voor gemalen en sloten. Dat heeft de verenigde vergadering Delfland donderdag besloten bij het behandelen van de begroting en de tarieven voor 2016.
Het bestuur van Hoogheemraadschap Delfland, dat na de verkiezingen van 2014 ontstond, gaat de kwijtschelding van de zuiveringsheffing voor minima definitief afbouwen. Bijstandscliënten krijgen volgend jaar nog een korting van 50%. Per 2017 moeten ook zij het volle tarief gaan betalen. Minima komen nog wel in aanmerking voor een kwijtschelding op de heffing voor gemalen en sloten. Dat heeft de verenigde vergadering Delfland besloten bij het behandelen van de begroting en de tarieven voor 2016.

SCHIEDAM- Wethouder Mario Stam ( PvdA) is niet van plan waterschapstaken bij  het Hoogheemraadschap Delfland weg te halen, naar het voorbeeld van de gemeente Den Haag. Dat antwoordt de wethouder op vragen van de Socialistische Partij (SP) in Schiedam.

Het Hoogheemraadschap Delfland heeft het kwijtscheldingsbeleid voor minima afgeschaft. Dit gaat in 2016 in en zal in 2017 helemaal zijn afgeschaft. Door deze maatregel  moet iedereen (ook mensen in de bijstand) meebetalen voor  het schoon houden van de drinkwatervoorziening. Gevreesd wordt dat niet iedereen  die 280 euro per jaar kan betalen, waardoor  het Hoogheemraadschap een enorm bedrag aan extra uitvoeringskosten moet uitgeven, onder andere  om huisbezoeken af te leggen.

Stam betwijfelt of het weghalen van de zuiveringsheffing bij Delfland wettelijk gezien mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *