RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WATEROVERLAST SCHIEDAM MEDE DOOR STORING POMP

SCHIEDAM- Tijdens de hevige regenbui van 4 september heeft het gemaal in Schiedam-Oost niet optimaal gefunctioneerd. In één van de overstortpompen was  een storing opgetreden. Dat laat het college van B en W weten naar aanleiding van vragen vanuit de gemeenteraad.

De wateroverlast die in de Oosterstraat ontstond was op de eerste plaats het gevolg van een zeer hevige bui. Aan het eind van de avond kwam daardoor een deel van de straat blank te staan. Het water kwam ook een aantal woningen binnen. Uit uitgevoerde modelanalyse blijkt dat bij goed functioneerde overstortpompen er ook water op straat zou hebben gestaan, maar met minder volume op straat dan nu het geval was, erkent het college.

Inmiddels zou wel duidelijk zijn dat het niet inschakelen van een derde pomp niet te wijten is aan een defect aan de pomp zelf. De storing deed zich voor in een elektronische beveiligingsschakelaar, die de motor beveiligt tegen overspanning. De pomp is wel opgestart, maar door het defect aan de beveiliging meteen weer uitgeschakeld, met alle gevolgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.