Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WAT KAN EEN DAKDEKKER VOOR JOU BETEKENEN?

Weet jij eigenlijk wat een dakdekker allemaal doet? Een dakdekker voert – zoals de naam al verklapt – allerlei werkzaamheden uit op het dak van een gebouw. Dit kan dus een woning, een kantoor of een ander soort pand zijn. Een dakdekker zorgt er dan voor dat het dak (opnieuw) bedekt wordt om het gebouw te beschermen tegen weersinvloeden zoals water, wind en sneeuw.

Dakbedekking

Ten eerste kun je een dakdekker inschakelen om je dak van bedekking te voorzien, of het nu om een schuin of plat dak gaat. De dakdekker kan jouw dak dan voorzien van bijvoorbeeld dakpannen, een leien dak, EPDM, PVC of aluminium. Ook als je van dakbedekking wilt veranderen, kan een dakdekker jou van advies voorzien en kunnen jullie samen kijken naar de mogelijkheden. Een groen dak is in de laatste jaren bijvoorbeeld erg populair geworden, dus je kunt aan een dakdekker vragen of dit bij jouw huis ook tot de mogelijkheden behoort.

Dakisolatie

Een andere klus die een dakdekker kan uitvoeren is het dak van isolatie voorzien. Er kan dan bijvoorbeeld isolatieplaten onder de huidige dakbedekking worden geplaatst. Dankzij deze extra isolatielaag blijft er in de winter meer warmte in de woning en hoef je dus minder te stoken. Tegelijkertijd zorgt een isolerend dak er ook voor dat het in de zomer een stuk koeler in huis blijft. Een dakisolatie is daarom extra fijn als je bijvoorbeeld een bovenverdieping hebt waar de zon vol op schijnt en het dus maar moeilijk afkoelt in de zomer.

Lekkend dak repareren

Een lekkend dak wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld ouderdom of een hevige storm. Het is in dat geval wel belangrijk dat je lekkage zo snel mogelijk verhelpt, want anders loop je kans dat er ernstige en blijvende waterschade aan de woning wordt veroorzaakt. Soms is de precieze plek en oorzaak van een lekkage aan het dak moeilijk op te sporen en zelf te repareren, maar gelukkig kan een dakdekker je daar dus ook bij helpen.

Andere reparaties aan het dak

Naast lekkage-reparaties kan een dakdekker ook andere reparaties aan het dak voor je uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld één of meerdere missende dakpannen zijn. Ook hier is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de dakdekker inschakelt, want het kan soms van kwaad tot erger gaan. Wacht dus niet met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan het dak tot er een lekkage binnenshuis is! Wat je ook eventueel kunt doen, is de dakdekker na een hevige stormbui langs laten komen om het dak te inspecteren. Soms is schade namelijk niet direct zichtbaar. De dakdekker kan dan bijvoorbeeld beginnende scheurtjes of rottende plekken in het houtwerk op tijd herstellen, voordat je er echt last van begint te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *