Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WARE STUURMANSKUNST IN BOMVOLLE HAVEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het oude marineschip MS Bernisse is zojuist de havenkom van Maassluis binnengevaren. De houten kustmijnenveger klasse AMS 60 is één van de pronkstukken op de Furiade. Met ware stuurmanskunst weet de kapitein het schip te keren en naar haar tijdelijke ligplaats te brengen in de Voorhaven. Daar kan iedereen de trots van Hellevoetsluis tot en met aanstaande zondag bewonderen. De beste stuurlui staan ook hier aan wal, maar kunnen een compliment aan het adres van de kapitein niet onderdrukken; niet één historische boot wordt geraakt door het drijvende monument in de bomvolle binnenhaven van Maassluis.

De Bernisse is op uitnodiging van de Firma Nolet dit weekend aanwezig op de Furiade.

Van dit type schepen zijn er sinds het begin van WOII wereldwijd zo’n driehonderd gebouwd waarvan het overgrote deel in de jaren ‘50. De MS Bernisse is sinds enkele jaren toegevoegd aan het Platform Varend Erfgoed Koninklijke Marine.

In 1994 werd het schip van de sloop gered. Vanaf dat moment werd ze een publiekstrekker op alle plaatsen waar ze afmeert. Het schip brengt jaarlijks bezoeken aan vele maritieme één- of meerdaagse evenementen in Nederland en Vlaarderen. De bemanningsleden en andere medewerkers van de MS Bernisse zijn veelal voormalige werknemers van de Koninklijke Marine en Nederlandse Koopvaardij (in brede zin).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *