Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WAPENS EN HENNEP IN WONING SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Bij een inval in een woning aan de Jan van Avennestraat in Schiedam-West heeft de politie vanmorgen circa tweehonderdvijftig hennepplanten en twee vuurwapens aangetroffen. Ook de stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Na een melding stelden agenten vergezeld van medewerkers van Stedin en het Interventieteam Ondermijning in het betreffende pand een onderzoek in. Daar troffen de medewerkers een in werking zijn de hennepkwekerij aan. Ook werden twee vuurwapens aangetroffen. In het pand waren geen personen aanwezig. De kwekerij is ontmanteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaren of gebruikers van het pand.

Ondermijnende criminaliteit komt overal in de regio Rotterdam voor. Politie, gemeenten, openbaar ministerie en belastingdienst trekken samen op in de strijd tegen ondermijning. Georganiseerde misdaad kan vaak niet worden uitgevoerd zónder de hulp van ‘gewone mensen’, want ook criminelen hebben bijvoorbeeld transport, opslagruimten, woningen en vergunningen nodig. De vermenging van de onderwereld met de bovenwereld noemen we ondermijning. Criminelen schuwen hierbij niet om mensen onder druk te zetten, af te persen of geweld te gebruiken. Burgers en ondernemers lopen risico.

Deze actie betrof een samenwerking tussen de gemeenten en politie in het kader van de aanpak van ondermijning. Heeft u signalen van ondermijnende activiteiten of strafbare feiten. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *