Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WAPENS EN DRUGS NA 3 DAGEN PREVENTIEF FOUILLEREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Drie dagen preventief fouilleren in Vlaardingen is niet zonder resultaat gebleven. De politie presenteert de resultaten: 2 kilo wiet, 32 wikkels met cocaine, 7 steekwapens, 32 boetes voor samenscholing en 19 aanhoudingen.

Recent zijn de wijken Vlaardinger-Ambacht en Babberspolder juist van de lijst met veiligheidsrisicogebieden gehaald. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft vorig jaar vastgesteld dat in Ambacht-Babberspolder voor het tweede half jaar op rij de wapengerelateerde incidenten zijn afgenomen, dus hoort de buurt niet meer op de lijst van veiligheidsrisicogebieden.

In buurten op de lijst mag de politie preventief fouilleren. In de Gemeentewet is vastgelegd dat de burgemeester alleen een wijk kan aanwijzen als veiligheidsrisicogebied na overleg met de officier van justitie. Bovendien moet de burgemeester het aanwijzingsbesluit goed motiveren. Hiervoor is een onderbouwde rapportage (bijvoorbeeld van de politie) noodzakelijk. Preventief fouilleren mag niet als ‘oneigenlijk middel’ worden ingezet om bijvoorbeeld ondermijning of illegale activiteiten in een bepaald gebied aan te pakken.

Foto: archief

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *