Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WANDELING LIDUINA SCHIEDAM

schiedamSCHIEDAM- Het Centrum Beeldende Kunst Schiedam (CBK) heeft een devotiebeeld van Ludiana ontwikkeld. Het CBK Schiedam heeft in het kader van het themajaar Schiedamse kunstenaars de opdracht gegeven een devotiebeeld te ontwikkelen voor de openbare ruimte, geïnspireerd op het leven van de Schiedam staat in 2015 helemaal in het teken van Liduina, Nederland’s bekendste stadsheilige. Vanaf aanstaande zondag kan de route door iedereen de gewandeld worden, zelfstandig of onder leiding van een gids.

Deelnemende kunstenaars en vormgevers zijn: Jolande Bosch, Annemarie van Grinsven, Inge van Haastert, Sjef Henderickx, Henny van Leeuwen, Yvon Koopman, Carolina Koster, Adrianus van Otterloo, Marjo J. C. van Soest, Annemarie van Ulden en Esther Zitman.

Het pad van Liduina is van 14 juni tot en met 13 september op eigen gelegenheid te wandelen. Daarnaast wordt de route onder begeleiding van een gids aangeboden op drie verschillende dagen, steeds vanuit een ander perspectief. In dezelfde periode is er een overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars in de expositieruimte van het CBK. Deze is toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van het CBK, Wennekerpand, Vijgensteeg 2 in Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *