RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WACHTTIJD SOCIALE HUURWONING SCHIEDAM: 4,5 JAAR

SCHIEDAM- Gemiddeld staan mensen 4,5 jaar op een wachtlijst voor een sociale huurwoning in Schiedam. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op een vraag vanuit de gemeenteraad, naar het toewijzen van zogenaamde passende woningen, voor huishoudens met een inkomen onder de huurtoeslaggrens (Het moet voorkomen dat huurders snel in betalingsproblemen komen en dat het bedrag dat het Rijk moet uitgeven aan huurtoeslag te hoog oploopt).

De gemiddelde inschrijfduur voor alle woningzoekenden in Schiedam was voor de 1e helft van 2020 (laatst bekende cijfers) 55 maanden. Voor specifieke doelgroepen, zoals begeleid wonen en uitstroom vanuit een opvangvoorziening geldt dat sprake kan zijn van directe bemiddeling naar een woning. Bij directe bemiddeling is de gemiddelde inschrijfduur 17 maanden.

In het algemeen zouden de wachttijden voor de diverse groepen woningzoekenden bekend zijn. Volgens de gemeente Schiedam zijn deze te vinden in de rapportages van de Maaskoepel via OBI Monitorrapporten woonruimteverdeling (maaskoepel.nl).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “WACHTTIJD SOCIALE HUURWONING SCHIEDAM: 4,5 JAAR

 1. Hele wijken worden hier ingenomen door Bulgaren,Polen,en noem maar op.
  ELKE Europeaan heeft het recht hier naar toe te komen en te komen wonen.
  En DAT gebeurt ook,en geef ze eens ongelijk,als jij op het armetierige platteland van Bulgarije woont zou jij precies hetzelfde doen.
  MAAAaaar,kijk dan niet raar op dat er voor de oorspronkelijke bevolking geen plek meer is.
  Allemaal verzonnen door Brussel,de mensen (maak daar “boeven” van als je ze onder de streep afrekent op hun daden die gewone mensen treffen), die zelf in een riante villa wonen,en de problemen die zij hebben veroorzaakt hebben niet kennen,en ook niet willen kennen!

 2. Gemiddeld dus 4,5 jaar. We gaan een sommetje maken: speciale groepen wachten 17 maanden (staat in de tekst), statushouder wacht zeg maar 3 maanden. Dan wachten gewone burgers 145 maanden om aan het gemiddelde van 55 maanden te komen dat wil dus zeggen ruim 12 jaar. Laat dat eens op je inwerken, 12 jaar wachten op een betaalbare huurwoning. Gemiddeld 55 maanden is op zich dan wel juist maar toch ook een vorm van de boel belazeren.

 3. I.d.d. als je geen normen en waarden heb, maak je misbruik van alle opgebouwde regelingen in een land waar jij en je voorouders nooit aan enige opbouw hebben meegewerkt.
  Mijn (voor) ouders hebben Nederland opgebouwd na de oorlog en met hun vele Nederlanders. Deze mensen hadden geen eigen woning, dure auto etcetera. Dat was voor een kleine groep weggelegd.
  Hoe krijgen de Oostblokkers dit voor elkaar?
  Is geen zuivere koffie.

  Hoe kan het toch zijn dat Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië zo een grote aanzuigende kracht hebben op oude Oostbloklanden en vluchtelingen?
  Je krijgt hier alles, krijg je iets niet, geen probleem.
  Er is altijd wel weer langdurige werkschuwtuig te vinden die gaan demonstreren.

  En dat achterlijke één Europa verhaal is de grootste boosdoener in de recente geschiedenis. Één West Europese Zone zou mooi zijn. Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Groot Brittannië. Daar de buitengrenzen maken en het Nederlandse leger gaat in samenwerking met deze landen de grensbewaking doen.

  1. Eén West Europa, het is al geprobeerd door Julius Ceasar, Karel de Grote, Napoleon Bonaparte, Adof Hitler, en nu de Brusselse dictators. Het is nooit langdurig gelukt en het zal nu ook niet lukken. De gestorven soldaten die met de dodenherdenking weer een schijnheilige krans krijgen terwijl zij hun leven hebben moeten laten om een verenigd Europa weer in separate landen te verdelen zouden zich omdraaien in hun graf. Vooral als je ziet welke pro Europadictators die kransen leggen.

   1. Één Europa is Helaas wel gelukt, allemaal gelukt door heel “foute” mensen. Kost miljarden. En als voorbeeld te gebruiken;
    Adolf H wilde één Europa met geweld creëren.
    Dat was erg fout.
    Ik vermoed dat als de Nederlandse bevolking en vele andere landen de keus zou krijgen om een unie te vormen met stabiel economische landen, zoals Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Engeland en de Scandinavische, de keuze snel gemaakt zou zijn, uiteraard vrijwillig op basis van een referendum. Weg met oude Oostbloklanden, Italië, Griekenland, Frankrijk, Spanje, Portugal en nooit geen Turkije in de E.U.

 4. Ik als single heb ook +- 4,5 jaar moeten wachten tot ik eindelijk iets kreeg. En dat was nog geluk hebben, aangezien anderen voor mij de juiste papieren niet hadden. Al die Oost Europeanen komen hier omdat huisjesmelkers, die (o.a.) banden hebben met STIPT uitzendbureau, huizen opkopen en deze verhuren aan deze arme mensen voor vaak veel geld. Meestal veroorzaken deze mensen ook overlast, wonen ze huizen compleet uit, houden ze straten, tuinen, balkonnetjes niet netjes en gooien ze maar alles naast de vuilcontainers neer. Maar dat is niet de enige reden van het woningtekort. Er worden teveel eensgezinswoningen gebouwd en te weinig nette appartementen. Er zijn de laatste jaren veel ghetto flatjes gesloopt, wat opzich prima is voor een leefbaardere buurt. Maar die vorige bewoners moeten ook weer ergens anders gehuisvest worden en dat werkt niet wanneer je alleen gezinswoningen neerzet.

  1. Meer flats = minder grondoppervlakte per woning. = meer groen = meer bos = meer natuur. Dus alle stemmers op groen links en partij voor de dieren in een flat als ze echt menen wat ze zeggen. Meer immigratie = meer auto’s = meer uitstoot= meer woningen = minder bos = minder natuur, dus stoppen met immigratie, dan halen we die millieudoelstellingen van die groene en linkse gekkies op onze sloffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *