WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WACHTTIJD 4 WEKEN OPHALEN GROFVUIL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het dumpen van grofvuil in Schiedam wordt in de hand gewerkt door de wachttijd van enkele weken die inzamelaar Irado hanteert. Daarvan zijn het AOV en D66 in Schiedam overtuigd.

Raadslid Cock de Jong (AOV): “Uit signalen van bewoners lijkt het erop dat grofvuil aan de straat wordt gezet, omdat het ophalen door Irado na verzoek bij mensen thuis circa drie weken duurt, terwijl het vrijwel direct gebeurt als het aan de straat wordt gezet. Ik heb dit besproken met de betrokken ambtenaar. Deze vertelde dat Irado een lange wachttijd hanteert om mensen te stimuleren grofvuil naar het ontvangststation te brengen.” Bij D66 heeft men ernstige bedenking bij dit beleid. “Het lijkt averechts te werken. Mensen brengen niet meer grofvuil naar het station, maar zetten het aan de straat”, zegt Arjen Kuin (D66).

Het relaas van het AOV wordt bevestigd door verantwoordelijk wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks). Hij staat achter de wachttijd van enkele weken. “Dit is omdat ruim 75% van het grofvuil dat op de milieustraat wordt aangeboden wordt gescheiden. Dit is goed voor het milieu en voor de portemonnee. In mei is de wachttijd tijdelijk opgelopen tot ruim vier weken. Dit is niet acceptabel en de wachttijd is teruggebracht naar twee weken.”

De Jong voorziet dat Schiedammers op leeftijd niet in staat zijn hun afgedankte meubilair per rollator af te leveren bij de milieustraat. Het raadslid heeft een veel snellere methode ontdekt. U kunt volgens deze methode uw oude bankstel ook met hulp van een sterke buurman op elk gewenst moment aan de straatkant zetten zonder afspraak met Irado. Zodra de bank op straat staat maakt u een foto en stuurt u deze naar de gemeente als ‘klacht’. De bank wordt dan nog dezelfde dag weggehaald door Irado.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “WACHTTIJD 4 WEKEN OPHALEN GROFVUIL SCHIEDAM

  1. “…dat Irado een lange wachttijd hanteert om mensen te stimuleren grofvuil naar het ontvangststation te brengen.”

    De architecten van dit vernuftige plan hebben zelf allemaal een auto onder de kont. Dit geldt ongetwijfeld ook voor die GL wethouder die deze 4-weken wachttijd enthousiast steunt.

    Gouden tip van het raadslid De Jong: dump je grofvuil gewoon op straat, en dien er vervogens een klacht over in bij de Gemeente. Inderdaad, het is vaak nog op dezelfde dag opgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *