Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WACHTEN OP SLOOP WINKELPANDEN PARKWEG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is nog altijd geen overeenstemming bereikt tussen de gemeente Schiedam en de eigenaren van de winkelunits op de Parkweg. De reden hiervoor is dat het verschil tussen de door de gemeente geboden bedragen (gebaseerd op de rekenwijze die wordt gehanteerd in de onteigeningswet) en de door de eigenaren gevraagde bedragen erg groot zijn. Ook heeft één van de eigenaren nog niet bepaald op welke locatie ze haar winkel wil exploiteren.

Sinds januari zijn de gemeente en de eigenaren van de panden (afzonderlijk van elkaar) in gesprek. De gemeente heeft aangegeven dat er sloop en nieuwbouw gaat plaatsvinden. Alle eigenaren hebben aangegeven bereid te zijn om te praten over verwerving door de gemeente. Naar aanleiding hiervan zijn er taxaties uitgevoerd. Op één locatie na, zijn de opstallen beoordeeld, waarbij ook rekening gehouden is met de lopende huurcontracten. De uitkomst heeft nog niet geleid tot een overeenstemming tussen de gemeente en de eigenaren.

Op één locatie na, zijn de opstallen beoordeeld. Deze ene locatie is in de nacht van 4 op 5 december al met de grond gelijk gemaakt. Die nacht kwamen bij de hulpdiensten rond 01.15 uur meerdere meldingen binnen van harde knallen en een explosie bij een snackbar aan de Parkweg. Direct daarna ontstond een uitslaande brand.
In januari is een 55-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden voor de brandstichting bij King s Grill & Shoarma aan de Parkweg. De verdachte raakte daarbij zelf zwaargewond aan zijn voeten en armen.
Het stadsbestuur heeft besloten om aan de gemeenteraad het voorstel voor te leggen om de erfpachtrechten van de winkels te beëindigen voor deze officieel verstrijkt. Hiervan zijn de eigenaren en hypotheekverstrekkers op de hoogte gesteld. De gemeenteraad neemt hierover morgenavond een besluit.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *