Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WAARSCHUWINGEN OVERTREDERS NOODVERORDENING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het afgelopen weekend zijn door handhavers in Vlaardingen toch een flink aantal waarschuwingen uitgedeeld in de Broekpolder. Dat laat locoburgemeester Bart Bikkers (VVD) weten in de uitzending van Omroep Vlaardingen. Bikkers reageert daarmee op signalen dat niet alle inwoners van Vlaardingen zich even strikt houden aan de vrijheidsbeperkingen van de noodverordening.

Naast de Broekpolder zijn door handhaving en politie ook ongewenste situaties aangetroffen elders in Vlaardingen. Bikkers: “Bij een aantal voetbalkooien en buitenfitnessapparatuur. Dat zijn plekken waar mensen toch samenklitten. Daar hebben we echt wel wat waarschuwingen moeten uitdelen. Maar over het algemeen gaat het goed en is het beheersbaar.”

Het gemeentebestuur van Vlaardingen is geen voorstander van het afsluiten van parkeerplaatsen. Bikkers: “Mensen gaan er toch wel op uit, natuurlijk. Mensen willen even een frisse neus halen en doen dat dan bij voorkeur eventjes in de buurt en ja, dan maak je een wandelingetje. Dat gebeurt natuurlijk. Dat is heel goed. Dat mag ook wel. Zoek alleen niet de plekken op die heel druk zijn.”

In de Broekpolder was het afgelopen zaterdag, aan het eind van de ochtend, opmerkelijk rustig. Er waren vooral joggers te vinden. Ze liepen in afstanden van elkaar die eerder in de buurt komen van 5 dan de 1,5 meter. De aanwezigheid van mensen in de Broekpolder werd het hele weekend nauwlettend gevolgd door de gemeente.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *