Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WAARSCHUWING: BLAUWALG IN KRABBEPLAS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Omgevingsdienst Midden-Holland waarschuwt zwemmers voor de aanwezigheid van blauwalg in de Krabbeplas-Oostzijde in Vlaardingen. Het gaat om de laagste concentratie blauwalg. Zwemmen is hier op eigen risico.

Tijdens het officiële zwemseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) bewaakt de Omgevingsdienst Midden-Holland de kwaliteit van een groot aantal zwemwaterlocaties in Zuid-Holland. Het water wordt in laboratoria van de waterschappen onderzocht op bacteriën en aanwezigheid van onder andere blauwwieren (blauwalg). Zo nodig geeft de omgevingsdienst  een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod af.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WAARSCHUWING: BLAUWALG IN KRABBEPLAS VLAARDINGEN

  1. Al jaren een probleem, die maar niet opgelost wordt.

    Buitenbad Kolpabad jaren geleden gesloten en er werd verwezen om dan naar de surfplas te gaan. Triest voor de kinderen, die graag willen in de buurt willen kunnen zwemmen in de open lucht, hartje zomer. Kinderen zitten zich nu over het algemeen redelijk te vervelen tijdens de zomervakantie, wanneer ze thuis zijn.

    Als kind zijnde, had ik een jaarabonnement en was ik in de zomer meer in het buiten zwembad te vinden, dan thuis te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *