Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VVD’ER SCHIEDAM HEKELT STANDPUNT NOODWET D66

SCHIEDAM- ‘Een hartstochtelijk pleidooi voor het in stand houden van noodverordeningen’, dat ziet het Schiedamse VVD-raadslid Tom Jansen in het gezamenlijke standpunt van de D66-fracties uit Zuid-Holland, die zich keren tegen de Covid-noodwet van minister Hugo de Jonge (CDA). De Schiedamse VVD’er meent dat het de D66’ers is te doen om ‘het in stand houden van noodverordeningen waar geen parlement of gemeenteraad mee in hoeft te stemmen.’

De lokale fracties van D66 in Zuid-Holland hebben zaterdag in een gezamenlijke brief aangegeven geen noodzaak te zien voor de beoogde noodwet. De wet zou een directe lijn creëren tussen maatregelen van ministers en de uitvoering daarvan door burgemeesters. ‘Dat achten wij ongewenst’, zo laten de lokale democraten weten.

Volgens vicepremier De Jonge is het een ‘misverstand’ dat zijn noodwet het kabinet meer bevoegdheden gaat geven. Dat zie De Jonge vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad. Op de Covid-noodwet is al veel kritiek geleverd, omdat die het kabinet onder meer het recht zou verschaffen om bij mensen thuis te controleren of er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

De voor vandaag aangekondigde demonstraties, tegen de wet en de opgelegde lockdown, zijn allemaal verboden. De gemeente Den Haag en de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland willen niet dat de actiegroep Virus Waanzin mensenmassa’s op de been brengt die grote bezwaren hebben tegen de lockdown en niet (meer) geloven in het vermeende gevaar van het griepvirus Covid-19.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VVD’ER SCHIEDAM HEKELT STANDPUNT NOODWET D66

  1. D66 is een partij die compleet gestoord is. Bijna geen kiezers meer over en terecht. Ollogrön die onze spreekrecht heeft afgepakt, huren die niet bevroren worden in deze tijd. En dan na de docu van Michael More waar in te zien is dat biomassa complete onzin is, draaien ze 380 Gr om en zijn ze in één keer overal op tegen. Ja mensen de verkiezingen komen eraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *