RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VVD VLAARDINGEN VINDT ONDERZOEK WIET ONBEGRIJPELIJK

Op dit moment is het wel toegestaan dat coffeeshops wiet verkopen, maar is de inkoop van de drugs verboden. Volgens GroenLinks ‘een gekke situatie’. Deze partij meent dat daardoor criminaliteit bij de handel ontstaat. Bij gereguleerde wietteelt hoopt GroenLinks op afname van de criminaliteit en een betere kwaliteit van de cannabis.

VLAARDINGEN- De VVD vindt een onderzoek naar gereguleerde wietteelt in de haringstad ‘werkelijk onbegrijpelijk’. Volgens de VVD moet eerst de vraag worden beantwoord in hoeverre de strafbaarstelling van cannabis een probleem is in Vlaardingen. Waarmee ook de liberalen zich mengen in de discussie die sinds een week vooral buiten de gemeenteraad wordt gevoerd via de (sociale) media.

De discussie ontstond na kritische kanttekeningen van coalitiepartij CU-SGP. De christenen herhaalden hun bezwaren tegen een motie van GroenLinks waarmee om dat cannabis onderzoek werd verzocht. Het verzoek kon op een raadsmeerderheid rekenen.

Volgens de VVD heeft de verandwoordelijk wethouder geen enkele keer aan de alarmbel getrokken dat het in Vlaardingen uit de hand loopt en de criminaliteit enorm toeneemt of dat de veiligheid in het geding is puur vanwege het verbod op cannabis.