Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VVD SCHIEDAM WIL DUIDELIJKHEID ROGPLUS

SCHIEDAM- De VVD in Schiedam vindt dat men onvoldoende is geïnformeerd over het inkoopbeleid van  WMO-uitvoeringsinstantie Rogplus. Annebeth Wilton (VVD): “De VVD is op bezoek geweest in Maassluis bij bijeenkomsten van RogPlus. Wij vonden de informatie die daar werd aangereikt ontoereikend en absoluut niet voldoen aan de verwachting dat we zouden worden bijgepraat en voorgelicht over onder andere inkoopprocedures.”

Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die cliënt zijn bij ROGplus kunnen onder meer gebruikmaken van een was- en strijkservice en tegen betaling hun was laten doen door medewerkers van Wasserij Smeele. ROGplus is de organisatie die namens de waterweggemeenten taken uitvoert van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
Rogplus houdt voor dit jaar rekening met een tekort van 700.000 euro voor de huishoudelijke hulp. Vanaf 2017 is een stijgende trend zichtbaar op de uitgaven huishoudelijke hulp en begeleiding als gevolg van de extra instroom en het afgeven van zwaardere indicaties. Sinds 1 januari is de eigen bijdrage een vast bedrag voor iedereen. Naar verwachting zal dit een aanzuigende werking hebben op de voorzieningen van mensen met een midden- of hoog inkomen. Op basis van de begroting 2019 van Rogplus wordt het tekort op 7-ton geraamd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *