Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VUURWERKTOERISTEN SCHIEDAM-OOST: AFSTEEKVERBOD ROTTERDAM BLIJFT

SCHIEDAM- De komst van Rotterdamse vuurwerktoeristen naar Schiedam-Oost lijkt niet meer te voorkomen komende jaarwisseling nu het verbod op het afsteken van vuurwerk in Rotterdam blijft staan.

De vuurwerkbranche had een kort geding aangespannen tegen de gemeente Rotterdam om dit afsteekverbod van consumentenvuurwerk van tafel te vegen, maar de voorzieningenrechter wijst die vordering af. Zij oordeelt dat het besluit van Rotterdam niet in strijd is met het Vuurwerkbesluit. Ook oordeelt de rechtbank dat een belangenafweging niet in het voordeel van de vuurwerkbranche uitvalt.

De Rotterdamse vuurwerkverkooppunten hebben gewezen op afsteektoerisme naar buurgemeenten, maar volgens de voorzieningenrechter is Rotterdam in nauw overleg met de buurgemeenten. Ook weegt mee dat de politie Eenheid Rotterdam het afsteekverbod ondersteunt en verwacht dat dit een meer overzichtelijke situatie oplevert die de politie in staat zal stellen de openbare orde en het afsteekverbod effectief te handhaven.

De gemeente Schiedam heeft al besloten het vuurwerkverbod in de jeneverstad uit te stellen. Een algeheel Schiedams vuurwerkverbod wordt pas per 2 januari 2021 opgenomen in de APV.

Het is nog niet bekend hoeveel handhavers en politiecapaciteit er rond de jaarwisseling beschikbaar is in Schiedam. De politiecapaciteit tijdens de jaarwisseling is per definitie opgeschaald met meerdere teams en eenheden, met de mogelijkheid tot bijstand op afroep uit de regio.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VUURWERKTOERISTEN SCHIEDAM-OOST: AFSTEEKVERBOD ROTTERDAM BLIJFT

  1. Prima toch, dan zetten we al die corona patiënten op 1 januari op straat om plaats te maken voor vuurwerkgekkies met oogletsel en afgerukte ledematen.

  2. Hr. Lamers, U heeft het waarschijnlijk druk genoeg maar misschien kunt U deze keer eens wat nuttigs doen en met Rotterdam meegaan. U bespaart Uzelf daarmee n hoop ellende en veel werk de eerste week van 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *