Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VUURWERKSCHADE SCHIEDAM-SPALAND DOOR LAKSE HANDHAVERS’

2-jan-vuurwerkvrije-zoneSCHIEDAM- De Lichtblauwe Brigade in Schiedam heeft lak aan wat burgemeester Cor Lamers (CDA) hen heeft voorgeschreven bij de Aanpak Jaarwisseling 2016-2017. Die beschuldiging komt van de Wijk-en Bewonersvereniging Spaland.

Sjoukje Meeuwissen, secretaris van de bewonersorganisatie, kan zich er boos over maken: “In de brief die Lamers naar de gemeenteraad gestuurd heeft staat letterlijk dat de afvalbakken worden weggehaald, maar tegen ons zei de Lichtblauwe Brigade iets heel anders. Ons werd verteld dat ze niets gingen weghalen, want een nieuwe bak kost net zoveel als een oude weghalen en hem na Nieuwjaar weer terugplaatsen. ”

Op 1 januari kwam de bewonersvereniging met een fotocollage van alle aangerichte schade door vuurwerk in Park Spaland: een van de vuurwerkvrije zones in Schiedam. Het resultaat is een reeks foto’s van opgeblazen prullenbakken. Exact dezelfde schade als voorgaande jaren. “Dan val je van je stoel. Dan staat het beleid zwart op wit en dan is de uitvoering gewoon anders. Te gek voor woorden”.

De Wijk-en Bewonersvereniging Spaland zal de aanpak van de LBB tijdens jaarwisseling uitgebreid bespreken met de gemeente tijdens het komende wijkoverleg op donderdag 26 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *