Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VUURWERKDETECTIE IN HEEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- In heel Schiedam wordt komende jaarwisseling een vuurwerkdetectiesysteem geïnstalleerd. De Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft een sterke voorkeur voor een landelijk verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk, maar het kabinet gaat zo’n landelijk verbod nog te ver en wil eerst inzetten op andere maatregelen, zoals voorlichting en versterking van de aanpak op illegaal vuurwerk. Den Haag laat het aan gemeenten over om lokaal al of niet vuurwerkvrije zones aan te wijzen.

Lamers stelt dat het instellen van lokale vuurwerkvrije zones slechts een zeer beperkte toegevoegde waarde oplevert aangezien een lokaal verbod nauwelijks handhaafbaar is. Volgens Lamers heeft de Schiedamse aanpak in de afgelopen jaren wel geleid tot een forse afname van schades en vernielingen aan gemeentelijke objecten.

De aanpak van Lamers richt zich voornamelijk op het zoveel mogelijk voorkomen van overlast en van het voortijdig afsteken van vuurwerk, het geven van voorlichting en een goede communicatie. Potentiële en bekende overlastgevers worden preventief gewaarschuwd, in heel Schiedam wordt een vuurwerkdetectiesysteem geïnstalleerd en er worden vuurwerkvrije zones rondom kwetsbare objecten ingesteld. Op scholen worden preventielessen gegeven waarbij ook vuurwerkbrillen worden uitgedeeld. De lokale aanpak wordt in wijkoverleggen met de bewoners besproken en er wordt gebruik gemaakt van de ogen en oren van zo’n vijftig bewoners van de stad die het team Toezicht en Handhaving ondersteunen in de preventieve aanpak en ter voorkoming van overlast.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *