Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VUURWERKBOMMEN IN HUIS 21-JARIGE VERDACHTE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een 21-jarige man uit Vlaardingen is aangehouden in het onderzoek naar een reeks containerbranden. Het onderzoek leidde vrijdagavond naar de verdachte. Op het moment dat hij werd aangehouden, was er een paar straten verderop in de Da Costastraat daadwerkelijk brand. Er zijn aanwijzingen dat hij daar eveneens bij betrokken was. In zijn woning vonden agenten onder andere een vuurwapen en levensgevaarlijke zelfgeknutselde vuurwerkbommen.

Voor het illegaal vuurwerk vond de recherche de inzet van de teamleider explosievenverkenning noodzakelijk. De zelfgeknutselde vuurwerkbommen waren gevaarlijk instabiel: het was onvoorspelbaar hoe veel of weinig er voor nodig was om ze te laten ontploffen. De explosievenopruimingsdienst (EOD), van de landmacht is ter plaatse gekomen en bracht het zelfgeknutselde vuurwerk in de Broekpolder gecontroleerd tot ontploffing. De explosie van het knutselwerk was bijna vergelijkbaar met die van een plofkraak. De schade die deze bommen kunnen aanrichten, zeker in combinatie met de rest van het vuurwerk dat er lag, in een woonwijk, is onvoorstelbaar.

Met de aanhouding van de verdachte is het onderzoek naar de branden nog niet afgerond. Heeft u meer informatie of beelden die kunnen helpen bij het onderzoek? Bel 0900-8844 of bel anoniem met M.: 0800-7000.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *