Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VUURWERK OP GRENS SCHIEDAM-ROTTERDAM

SCHIEDAM- Vanaf vanavond 18.00 uur wordt de grens op de Hogenbanweg, tussen Schiedam-Oost en Rotterdam Oud-Mathenesse, extra duidelijk door de verschillen in vuurwerkbeleid.

Om het aantal incidenten terug te brengen en de hulpdiensten in staat te stellen hun werk goed te doen, is er dit jaar in Rotterdam in de APV een vuurwerkverbod met vuurwerkzones opgenomen. Met uitzondering van de aangewezen zones is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan. Het afsteekgebied is hierdoor kleiner geworden. Daarnaast wordt dit jaar een proef gedaan met twee extra vuurwerkshows in Nesselande
en Hoek van Holland. Ook wordt er maximaal ingezet door de veiligheidsdiensten om deze nacht zo goed mogelijk te laten verlopen.

Schiedam telt dit jaar vijftien vuurwerkvrije zones. Op alle andere plaatsen mag tijdens de jaarwisseling, dus tussen 18.00 uur en 02.00 uur, in principe overal vuurwerk worden afgestoken, mits daarmee geen schade, overlast of gevaar wordt veroorzaakt.

Wie vanmiddag de grens tussen beide vooroorlogse wijken passeert merk nog weinig verschil. Er wordt overal al veelvuldig illegaal geknald, want momenteel is het afsteken van vuurwerk hoe dan ook verboden. Op het speelplaatsje bij de duimdropcontainer, midden in het grensgebied, liggen al meerdere restanten van vuurwerk.

In Rotterdam geldt een afsteekverbod voor vuurwerk behalve in de vuurwerkzones. De vuurwerkzones vindt u op de digitale kaart (klik op de kaart om in- en uit te zoomen).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *