Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VUURWAPENGEWELD BIJ COCAÏNEROOF DOOR VERDACHTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De roof van kilo’s cocaïne was de aanleiding voor de schietpartij in een woning in Rotterdam-Zuid waarbij op 21 november in totaal elf verdachten zijn aangehouden. Justitie heeft tenminste een verdachte uit Schiedam gedagvaard.

Bij de overval op het huis, gelegen aan de Meiland, werden die avond telefoons, portemonnees, geldbedragen, horloges en meerdere dozen en tassen met daarin een grote hoeveelheid cocaïne gestolen. Het totale gewicht aan cocaïne bedroeg 84.467 gram.

Met bedekte gezichten, door middel van mondkappen en capuchons, werd de woning binnengedrongen door een groep overvallers. Daarbij zijn vuurwapens gericht op de personen in de woning. Tegen een van de aanwezigen werd gezegd hij op de grond moest gaan liggen waarna te verstaan werd gegeven: ‘Als jullie bewegen dan haal ik de trekker over. Handen omhoog. Zet jullie portemonnee op de tafel, je telefoon. Ik ga jullie spullen meenemen. Als er iemand beweegt ga ik schieten. Doe je handen omhoog. Ik maak geen grap. Ga liggen op de grond.’

Er is door de overvallers gebruik gemaakt van een pistool, van het merk Glock en een pistool van het merk Umarex Walther, type Pk380, kaliber 9mm en een pistool van het merk Glock, type 19 Gen 4, kaliber 9mm met bijbehorende munitie.

Een groep van zeven daders overviel het pand in november. Twee mensen mensen raakten daarbij gewond. Een van hen werd geraakt door een politiekogel. Volgens de politie ontstond er een dreigende situatie waardoor een agent zich genoodzaakt voelde om zijn wapen te gebruiken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *