Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VSP MAASSLUIS VERBOLGEN OVER BERICHT HERSTEL KADEMUUR

MAASSLUIS- De fractie van de VSP in Maassluis is verbolgen over een bericht over het noodzakelijke herstel van de kade van de Noordgeer aan de Heldringstraat. Wethouder Fred Voskamp (CDA) heeft deze informatie aan de WOS (een lokale omroep) gegeven zonder dat de Maassluise raad daarover is geïnformeerd.

Het herstel van de kademuur is in de afgelopen jaren veelvuldig aan de orde geweest in de gemeenteraad en volgens de VSP het zou daarom passend zijn geweest als de wethouder eerst de raad zou hebben geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen. Overigens heeft wethouder Voskamp in juni van dit jaar ook al informatie over de kademuur gedeeld met de WOS, die op dat moment niet bij de raad bekend was.

Volgens het bericht is er nog geen volledige duidelijkheid over de manier waarop de kade zal worden hersteld en over de verdeling van de kosten tussen de gemeente en het bedrijf Van Nieuwpoort, dat een deel van de kade gebruikt. Het bericht vermeldt verder dat wethouder Voskamp heeft laten doorschemeren dat het bedrijf in de toekomst geen gebruik meer gaat maken van de kademuur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VSP MAASSLUIS VERBOLGEN OVER BERICHT HERSTEL KADEMUUR

  1. Het is te hopen dat er een fatsoenlijke kade komt waarvan je met een geladen schip gebruik kan maken. En dat er geen idiote oplossing komt met een talud van stortsteen. Dat zou voor gevaarlijke situaties gaan zorgen in een tijhaven waarbij het water soms zo ver weg loopt dat geladen schepen de bodem kunnen raken. Gelijk walstroom en een drinkwater voorziening aanleggen. De binnenvaart vormt een onmisbare schakel in de vergroenings kwestie en haalt vele vrachtwagens van de overvolle wegen. Daarom de bereikbaarheid koesteren van een haven in het centrum van een stad als maassluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *