WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VSP BREEKT MET COALITIE MAASSLUIS

De VSP laat in een verklaring weten: "Wij zijn in mei 2014 vol goede moed aan de coalitie begonnen, maar gaandeweg zijn er steeds meer onderlinge irritaties ontstaan. Daarbij is duidelijk geworden dat we op een aantal onderwerpen van mening verschillen," aldus fractievoorzitter Jan van der Maarel. ‘Daarnaast stelt de VSP vast dat vanuit de coalitie in toenemende mate sprake is van een gebrek aan loyaliteit bij de behandeling in commissies en raad van belangrijke dossiers in de portefeuille van de wethouder die namens de VSP deel uitmaakt van het college van B&W. Naar aanleiding van het besluit van de fractie zal VSP-wethouder David van der Houwen de burgemeester - in zijn functie als voorzitter van de gemeenteraad - laten weten dat hij met onmiddellijke ingang als wethouder zal terugtreden.’
De VSP laat in een verklaring weten: “Wij zijn in mei 2014 vol goede moed aan de coalitie begonnen, maar gaandeweg zijn er steeds meer onderlinge irritaties ontstaan. Daarbij is duidelijk geworden dat we op een aantal onderwerpen van mening verschillen,” aldus fractievoorzitter Jan van der Maarel.
‘Daarnaast stelt de VSP vast dat vanuit de coalitie in toenemende mate sprake is van een gebrek aan loyaliteit bij de behandeling in commissies en raad van belangrijke dossiers in de portefeuille van de wethouder die namens de VSP deel uitmaakt van het college van B&W.
Naar aanleiding van het besluit van de fractie zal VSP-wethouder David van der Houwen de burgemeester – in zijn functie als voorzitter van de gemeenteraad – laten weten dat hij met onmiddellijke ingang als wethouder zal terugtreden.’
MAASSLUIS- De Verenigde Senioren Partij (VSP) in Maassluis is maandagavond uit de coalitie gestapt. Door de breuk van de VSP heeft wethouder David van der Houwen (VSP) zijn aftreden bij de burgemeester gemeld.

De seniorenpartij vindt dat de collegepartijen PvdA, CDA, VVD en VSP uit elkaar zijn gegroeid. Ook vindt de VSP vindt dat er geen basis meer is voor verdere samenwerking. De problemen bij Theater Koningshof hebben zich voor Van de Houwen ontwikkelt tot een waar hoofdpijndossier. Vanavond vergaderd de gemeenteraad over de toekomst van het noodlijdend theater.

In een verklaring stellen de overgebleven drie collegepartijen: ‘Als coalitie, dus ook met de Verenigde Senioren Partij, hebben we na de verkiezingen een ambitieus en evenwichtig coalitieakkoord opgesteld, waarin belangrijke afspraken zijn gemaakt op alle grote beleidsterreinen. Voor PvdA, CDA en VVD blijft het coalitieakkoord de basis. Samen met alle partijen willen wij constructief verder werken aan ons mooie Maassluis.’

Na de verkiezingen van maart 2014 is een coalitie gevormd door de PvdA, CDA, VVD en VSP. Daarop is het college van burgemeester en wethouders samengesteld. De PvdA, CDA, VVD en VSP hebben ieder één wethouder geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *