Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VROUWEN MAASSLUIS VECHTEN VOOR WC

MAASSLUIS- De Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen (NVVH Vrouwennetwerk) is ‘een beetje teleurgesteld’ in de HogeNood-stickers die zijn uitgedeeld door wethouder Gerard van der Wees (VVD) aan een aantal horecaondernemers in het Stadshart van Maassluis.

De oranje HogeNood-sticker biedt mensen de mogelijkheid gratis gebruik te maken van de wc bij een aangesloten horecabedrijf en om deel te nemen aan de zogenoemde HogeNood-app. Dit is een landelijke app waar de toiletten – met diverse voorzieningen – kunnen worden gevonden.

De NVVH vindt de stickers slechts een stap in de goede richting, want opengestelde toiletten, waarvan een aantal geschikt zijn voor mindervaliden, zijn geen openbare toiletten. Wat volgens de NVVH wringt is de afstand en de openingstijden. Een openbare wc is volgens de NVVH een toilet die zich bevindt in de openbare ruimte, kleine huisjes et cetera, die 24 uur per dagen en 7 dagen in de week open zijn.
NVVH: ‘Wij zijn de mening toegedaan, dat een openbaar toilet gastvrijheid uitstraalt, het voorkomt wildplassen en natuurlijk voor de mindervalide personen onontbeerlijk. Een ideaal toilet is zelfreinigend, toegankelijk, gratis, altijd open en schoon.’

Het is de droom van de NVVH dat over 5 jaar iedereen met een gerust hart de deur uit kan, omdat er overal voldoende wc’s zijn voor een kleine en grote boodschap. Gedacht wordt aan een wc om de 500 meter in centra en drukke voet-gangersgebieden, en in alle verblijfsgebieden zoals winkelcentra en recreatiegebieden.

Wat volgens de NVVH op de korte termijn dringend noodzakelijk is, is de publiciteit: waar en wanneer men ergens terecht kan. ‘Bovendien beschikt ook niet iedereen over een telefoon met app’, aldus de NVVH.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VROUWEN MAASSLUIS VECHTEN VOOR WC

  1. Men zou eens moeten kijken als voorbeeld in Japan,je hoeft daar nooit lang te zoeken naar een openbaar toilet en altijd brandschoon! Nederland heeft hier mee altijd achter gelopen als men naar andere Europeesche landen kijkt,jammer genoeg zijn deze niet bepaald hygienisch te noemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *