RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRIJWILLIGERSTOESLAG SCHIEDAM VOORLOPIG GERED

SCHIEDAM- De vrijwilligerstoeslag van 250 euro voor uitkeringsgerechtigden in Schiedam wordt voorlopig nog niet afgeschaft. De gemeenteraad heeft daar gisteravond met ruime meerderheid een stokje voor gestoken. Ook het plan om de individuele inkomenstoeslag af te schaffen krijgt geen steun van de raad. Dat geldt eveneens voor de poging van het stadsbestuur om de hoogte van de kindpas te verlagen. Wethouder Marcel Bregman (D66) wilde de armoederegelingen versoberen, in het belang van de totale betaalbaarheid van het sociale domein. Een unanieme Schiedamse gemeenteraad wil afwachten wat twee onderzoeken naar de effecten uithalen.

Guido Antunes (GroenLinks): “Zo zien we het traditionele linkse beleid ook doorstromen naar de overige coalitiepartijen.” De wethouder kan leven met het idee dat er tot 2021 (nog) niet mag worden gekort op de regelingen. Bregman: “Maar daarmee gaat het probleem van de duurzame betaalbaarheid van het sociale domein natuurlijk niet weg.”

Guido Antunes (GroenLinks): “Zo zien we het traditionele linkse beleid ook doorstromen naar de overige coalitiepartijen.”
GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VRIJWILLIGERSTOESLAG SCHIEDAM VOORLOPIG GERED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *