WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRIJ REIZEN VLAARDINGSE OUDEREN PER 1 DECEMBER

VLAARDINGEN- Per 1 december kunnen vijftienhonderd Vlaardingse ouderen (met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm) gebruik maken van het vrij reizen met de RET. Seniorenpartij AOV kreeg gisteravond een raadsmeerderheid achter het voorstel om een ton extra uit te trekken voor de proef van een jaar, waardoor in totaal 350.000 euro beschikbaar is. Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) benadrukt dat het gaat om een pilot (proef) die na een jaar wordt geëvalueerd en bij gebrek aan succes weer wordt gestopt.

CDA, D66 en VVD blijven kritisch en vinden de benodigde 350.000 euro veel geld voor een relatief kleine groep. Voorvechtster Desiree de Jong (AOV) denkt niet dat een dergelijk bedrag daadwerkelijk nodig is. Het AOV verwijst naar een eerdere proef met vrij reizen uit 2010 in Vlaardingen. De gebudgetteerde kosten waren toen 200.000 euro. De werkelijke kosten bedroegen 174.000 euro. De Jong heeft ook gekeken naar de meest recente kosten van buurgemeente Schiedam met het vrij reizen. Ze is ervan overtuigd aan het eind van de proef, wanneer de werkelijke rekening wordt opgemaakt, uit te komen op niet meer dan 2,5 ton.

Wethouder De Leede wil best een jaar experimenteren met het project dat onder meer eenzaamheid moet bestrijden onder ouderen. De Leede: “Op het moment dat je een pilot start en aan de voorkant garandeert dat wat er ook uitkomt je er sowieso mee doorgaat, dan noemen we het geen pilot, dan noemen we het nieuw beleid, wat je tot in lengte van jaren uitvoert.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *