Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VRIJ REIZEN VLAARDINGSE OUDEREN KOST GEEN 3,4 TON’

VLAARDINGEN- Het vrij reizen voor ouderen in Vlaardingen kan worden uitgevoerd voor een bedrag tot maximaal 250.000 euro. Dat is de overtuiging van Desiree de Jong, fractievoorzitter van het AOV. Een raadsvoorstel dat uitgaat van 345.000 euro wordt door De Jong bestempeld als ‘broddelwerk’. De voorvechtster van een proef met het vrij reizen voor ouderen (met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm) heeft de wethouder opgeroepen om serieus met Stroomopwaarts om tafel te gaan.

Het AOV verwijst naar een eerdere proef met vrij reizen uit 2010 in Vlaardingen. De gebudgetteerde kosten waren toen 200.000 euro. De werkelijke kosten bedroegen 174.000 euro. De Jong heeft ook gekeken naar de meest recente kosten van buurgemeente Schiedam met het vrij reizen. “En je maakt dan de doorberekening naar de maximaal 1.750 ouderen in Vlaardingen, dan kan je niet boven de 2,5 ton uitkomen”, meent De Jong. “Ik ben er dus echt van overtuigd dat aan het eind van de rit, als we de werkelijke afrekening krijgen, we zelfs met die 2,5 ton toekomen.”

De vorige gemeenteraad heeft al ingestemd met de proef, maar VVD en D66 deden donderdagavond een poging de discussie over de wenselijkheid van het experiment opnieuw te beginnen. Tot ergernis van PvdA fractievoorzitter Stefanie Solleveld. Zij vindt dat de raad moet staan voor de besluiten die genomen zijn.

Ook het CDA voelt weinig voor het vrij reizen. Hun vorige wethouder, Cees Oosterom, hield de gemeenteraad bewust onwetend over vermeende meerkosten van 100.000 euro voor het vrij reizen voor ouderen. Hierdoor is de proef met een jaar vertraagd.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “‘VRIJ REIZEN VLAARDINGSE OUDEREN KOST GEEN 3,4 TON’

  1. Waarom doen Rotterdam,Schiedam en Maassluis wel aan vrij reizen voor ouderen EN minima, maar blijft Vlaardingen als enige achter? Dat is toch krom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *