RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRIJ REIZEN VLAARDINGEN KOST MILJOENEN

VLAARDINGEN- Het vrij reizen met de RET voor 65 plussers en Vlaardingse minima kost 2,2 miljoen euro per jaar. Wanneer het vrij reizen beperkt blijft tot alleen Vlaardingse ouderen gaat het om een bedrag van 1,2 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit een indicatieve kostenberekening die de RET op verzoek heeft geleverd aan het stadsbestuur van Vlaardingen.

Het AOV in Vlaardingen wil senioren kosteloos laten reizen met de Hoekse Lijn. De gemeenten Barendrecht, Capelle aan den IJssel , Ridderkerk, Schiedam en Rotterdam hebben regelingen getroffen met de RET voor ouderen (65+) en minima. Door deze regelingen kunnen senioren sinds 1 april 2017 zonder te betalen instappen op alle RET-lijnen, waaronder ook de Hoekse Lijn. Ouderenpartijen in Vlaardingen en Maassluis eisen een vergelijkbare regeling.

In de periode 1 april 2010 tot en met 31 maart 2011 heeft er in Vlaardingen een pilotproject plaatsgevonden waarbij inwoners van Vlaardingen van 65 jaar of ouder met een inkomen tot en met maximaal 120% van het sociaal minimum, gratis gebruik konden maken van het openbaar vervoer van de RET. De kosten voor deze proef bedroegen toen circa 200.000 euro. In verband met gemeentelijke bezuinigingen is door de gemeenteraad in januari 2011 besloten het project niet te verlengen.

Binnenkort beslist de gemeenteraad over het vrij reizen voor Vlaardingse ouderen en minima op basis van de recente cijfers (1,2 tot 2,2 miljoen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *