WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRIJ REIZEN SCHIEDAM: VEELVULDIG GEBRUIK DRIJFT PRIJS OP

SCHIEDAM- Er is niet onderhandeld tussen de RET en de gemeente Capelle aan den IJssel over de kosten van het vrij reizen voor ouderen tot eind 2022 in die gemeente. Dat laat het stadsbestuur van Schiedam weten aan de fractie van de OuderenPartij Schiedam (OPS). De ouderenpartij had de indruk dat Capelle een gunstiger bedrag heeft uitonderhandeld met de RET, waardoor senioren in Capelle langer gebruik kunnen maken van het aanbod.

In antwoord op vragen van de OPS legt het gemeentebestuur van Schiedam uit dat bepalend voor de prijsberekening was het daadwerkelijk gebruik in de voorafgaande periode van het vrij reizen in de twee gemeenten. In tegenstelling tot de situatie in Schiedam, is het gebruik van de regeling in Capelle overeenkomstig eerdere verwachtingen. In Schiedam was het gebruik van de regeling veel hoger dan verwacht, met als gevolg dat de kosten ook hoger worden. Capelle zou onder dezelfde omstandigheden ook deze uitkomst hebben gehad. Daarnaast is de doelgroep in Schiedam (65 plussers met laag inkomen) afwijkend van die in Capelle (AOW-ers).

In Schiedam loopt de regeling voor senioren met een laag inkomen af per 1 april aanstaande. Schiedam wil in regionaal verband nieuwe afspraken maken om tot een structurele oplossing te komen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *