Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VREUGDEVUUR VLAARDINGEN MOET BLIJVEN!’

VLAARDINGEN- Enkele organisatoren van een van de afgeblazen vreugdevuren in Vlaardingen zijn een online petitie gestart. De initiatiefnemers vragen steun van hun stadsgenoten om het vreugdevuur een nieuwe kans te geven.

‘Wij gaan er alles aan doen om het ‘vuur’ zo veilig mogelijk te laten verlopen en door te laten gaan’, schrijven de initiatiefnemers in een toelichting. En verder: ‘Waarom wordt er geen hand uitgestoken om samen een positief initiatief van jongeren te laten slagen? Dit zijn toch de kernwaarden van ‘onze’ gemeente? De stem van onze Vlaardingers is groter dan die van de gemeente’.

Afgelopen weekend zijn gewelddadigheden aangekondigd tegen de maatregelen van de gemeente om vreugdevuren te voorkomen tijdens de komende jaarwisseling. De politie onderzoekt momenteel een brandstichting bij de mobile beveiligingscamera aan de Riouwlaan.

Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft vrijdag een noodverordening ingesteld om vreugdevuren in Vlaardingen tegen te gaan. Het is daardoor verboden op de weg kerstbomen, autobanden, pallets, brandbare en brandversnellende vloeistoffen en andere voorwerpen of stoffen te vervoeren of bij zich te dragen met het doel deze op de weg te verbranden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *