Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VREUGDEVUREN VLAARDINGEN MOGELIJK MET EVENEMENTENVERGUNNING’

VLAARDINGEN- Er is wel degelijk een juridische basis om komende jaarwisseling weer vreugdevuren toe te staan in Vlaardingen. In dat geval moet de burgemeester handelen in lijn met het door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) aan Den Haag gegeven advies. Initiatiefnemers die een vergunning aanvragen – en voldoen aan alle eisen – horen die te krijgen, adviseert de OvV. De fractie Boers in Vlaardingen dient hiervoor morgenavond een motie in.

Het laatste vreugdevuur op het terrein bij de Marathonweg in Vlaardingen.
De OvV beveelt de gemeente Den Haag onder andere aan om gebruik te maken van een vergunningentraject voor dergelijke evenementen, zodat heldere voorschriften gegeven kunnen worden, daardoor moeten toekomstige organisatoren van vreugdevuren zich inspannen om de veiligheidsrisico’s voor bouwers, omwonenden en publiek zo goed mogelijk te beheersen en moeten hulpdiensten als politie en brandweer de gemeente bijstaan met deskundig en kritisch advies, zowel gevraagd als ongevraagd.

De gemeente Den Haag heeft het advies van de OvV overgenomen en zal dit jaar weer een vreugdevuur toestaat. Ook andere steden zoals Delft staan weer vreugdevuren toe. De vonkenregen tijdens de jaarwisseling 2018-2019, die een forse schade veroorzaakte in de omgeving van Scheveningen, was de reden voor de toenmalige burgemeester van Den Haag om vreugdevuren te verbieden.

2 reacties op “‘VREUGDEVUREN VLAARDINGEN MOGELIJK MET EVENEMENTENVERGUNNING’

  1. Wat heeft fractie Boers toch met dat vreugdevuur. Zijn ze bang om hun stemvee tegen zich in het harnas te jagen? Die nieuwe burgemeester laat zich wel weer omverlullen hoor, dat is met het toelaten van nieuwe asielzoekers ook gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *