Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREUGDEVUREN BLIJVEN OP AGENDA VLAARDINGSE POLITIEK

VLAARDINGEN- Het besluit om de vreugdevuren in Vlaardingen te verbieden kan op veel minder steun rekenen dan in de afgelopen weken door de gemeente is gesuggereerd. Bovendien deugt de manier van besluitvorming niet, zoals burgemeester Anniemiek Jetten (PvdA) deze heeft aangepakt. Dat valt op te maken uit de woorden van de volksvertegenwoordigers Erik van Pienbroek (CU-SGP) en Marco van Unen (BvV). De twee spraken zich uit voor de microfoon van Omroep Vlaardingen.

Het verbieden van de vreugdevuren in Vlaardingen had ruim van tevoren besproken moeten worden in de gemeenteraad, klinkt het vanuit de lokale politiek. Een besluit nemen, achter gesloten deuren, tijdens een overleg met de fractievoorzitters, in het zogenaamde presidium, is niet zoals het hoort. “Het presidium is niet bedoeld voor het nemen van besluiten”, stelt in elk geval Van Unen.

Van Unen gaat er vanuit dat de burgemeester haar eigen rol nog eens kritisch gaat bekijken. Daarnaast moet er duidelijkheid komen over een toekomst met of zonder vuren. Van Unen: “Wat gaan wij met vreugdevuren doen? Dat wil niet zeggen dat we nu voor of tegen zijn, maar we moeten het evalueren. Wat willen we? Het is ook een traditie. Als we het toe gaan staan dan moeten wij daar goede en heldere voorschriften aan verbinden. En als die niet nagekomen worden, dan is het inderdaad, al is het 5 voor 12, jammer, maar dan gaat het niet door.”

Haast is geboden; in kringen van kerstboomjagers leven ideeën voor een paasvuur. Als alternatief voor het afblazen van de vreugdevuren tijdens de jaarwisseling. Pasen 2019 valt op zondag 21 en maandag 22 april.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *