Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES VOOR ZELF INKOPEN VEILIGHEID WINKELIERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ondernemers in de binnenstad van Schiedam gaan zelf Irado of de Lichtblauwe Brigade (LBB) inhuren om gewenste taken te laten verrichten. De vrees daarvoor klinkt althans door in vragen vanuit de gemeenteraad bij bestudering van de doelstelling van de nieuwe bedrijveninvesteringszone (BIZ). Ook het garanderen van een goede bereikbaarheid van het centrum valt verkeerd in de raad: ‘De bereikbaarheid en alle verkeersmaatregelen die erbij horen zijn toch een overheidstaak?’

Het wordt als onwenselijk gezien dat de Stichting BIZ ‘veiligheid’ kan inkopen via de LBB buiten de gemeente om. De extra inhuur van Irado lijkt erop te wijzen dat men nu niet de gewenste inzet krijgt van Irado en Irado dus niet levert waarvoor door de gemeente wordt betaald. ‘Of moeten we het zo zien dat na instelling van het BIZ de gemeente de kwaliteitsnorm verlaagt en de BIZ dit dus zelf moet aanvullen?’, zo luidt één van de vragen.

Het Centrummanagement werkt aan de totstandkoming van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor het Schiedamse centrum.

In een BIZ bundelen ondernemers hun krachten om de economische waarde van hun gebied en daarmee van hun bedrijven te versterken. Met een BIZ betalen alle ondernemers of pandeigenaren mee aan de kosten van het verbeteren van een winkelgebied of bedrijventerrein. Voorwaarde is wel dat een ruime meerderheid van degenen die moeten betalen, ermee instemt. De gemeente faciliteert de BIZ-organisatie door de BIZ-bijdragen te innen en daarna over te dragen en controleert de gang van zaken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *