Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES VOOR WRAAKACTIE TEGEN ZWARTE PIET HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Leefbaar Rotterdam wil de garantie dat VVD-wethouder Bert Wijbenga de inzamelingsactie en de Sinterklaasintocht met Zwarte Pieten in Hoek van Holland op geen enkele wijze zal tegenwerken. De partij komt met schriftelijke vragen, omdat Wijbenga de uiterst succesvolle Hoekse inzamelingsactie zou hebben aangevallen en bestempelt als ‘niet het gewenste scenario’.

Leefbaar: ‘De uitspraken waarmee de VVD-wethouder Bert Wijbenga de Hoekse inzamelingsactie aanvalt zijn opmerkelijk, aangezien het college eerder geen mogelijkheid onbenut liet om te betogen dat Zwarte Piet geen zaak van de politiek, maar van de samenleving is. Zo verkondigde de wethouder dat Zwarte Piet “niet in de politiek, maar in de samenleving thuishoort. Nederlanders maken dat gewoon zelf uit: zwart, roetvegen of gekleurd”. Ook de burgemeester deed eerder een duit in het zakje door te stellen dat “we als gemeente niet gaan over wat cultuur is en wat culturele uitingen en tradities zijn; dat bepaalt de samenleving zelf”. Leefbaar: ‘Onoprechte holle frasen. Vorig jaar torpedeerde het college ons voorstel om de kwestie middels een digitale meningspeiling over te laten aan de Rotterdammers en nu wordt zelfs een particulier initiatief als onwenselijk bestempeld.’

In nog geen week tijd is meer dan de benodigde 6.000 euro binnen voor de komende sinterklaasintocht in Hoek van Holland met echte Zwarte Pieten. De bedoeling met de online inzameling was een bedrag op te halen om het financiële gat te vullen dat de organisatie oploopt door de subsidiestop van de gemeente. De gemeenteraad op de Coolsingel in Rotterdam heeft subsidiëringen verboden van activiteiten met Zwarte Pieten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “VREES VOOR WRAAKACTIE TEGEN ZWARTE PIET HOEK VAN HOLLAND

  1. Het is een kinderfeest dus de volwassenen moeten ff normaal doen en zeker niet iets gaan doen waar de kinderen bij zijn. Zwarte piet blijft gewoon Zwarte Piet.

  2. Er zijn nu toch wel genoeg altenatieven waar de ANTI zwarte pieten naartoe kunnen gaan…probleem is opgelost ik ga ook naar het gewone carnaval in plaats van naar het zomercanaval in Rotterdam omdat ik kan kiezen waar ik wil zijn op dat moment. Goed gedaan Hoek van Holland!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *