WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES VOOR VERPLAATSING KAMERVERHUURBEDRIJVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het is denkbaar dat illegale kamerverhuurbedrijven in Schiedam hun praktijken hebben verplaatst naar elders in de stad.

De gemeenteraad krijgt te horen dat in Oost de afgelopen maanden steeds meer kamerverhuurbedrijven zijn vertrokken en hiervoor gezinnen en starters in de plaats zijn gekomen. Dit is mogelijk het gevolg van de strengere regels voor kamerbewoning.

De geschetste situatie roept in de gemeenteraad de vraag op: ‘Hoe staat het nu in de wijken Tuindorp, Groenoord, Nieuwland en Spaland; is daar nog steeds geen toename te zien van kamerverhuurbedrijven?’

Volgens het stadsbestuur heeft de gemeente, met het oog op de huisvesting van arbeidsmigranten in bestaande wijken, een belangrijk middel met het reguleren van kamerverhuur. Hier is per 1 januari een verscherping ingevoerd van de vrijstelling van 3 naar 2 bewoners in een niet huishouden en een stop in de meest belaste wijken op kamerverhuur en splitsing van panden.

Diverse wijken in Schiedam hebben een voorraad waar de mogelijke huuropbrengsten gunstig zijn ten opzichte van de koopprijs van de woning. Dat is aantrekkelijk voor investeerders. Het stadsbestuur ziet, naar eigen zeggen, een verschuiving in de kwetsbare wijken waarbij van kamergewijze verhuur naar verhuur aan huishoudens (stellen en gezinnen) toeneemt. Dit zal naar verwachting leiden tot meer sociale cohesie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “VREES VOOR VERPLAATSING KAMERVERHUURBEDRIJVEN SCHIEDAM

  1. ‘Het is denkbaar dat illegale kamerverhuurbedrijven in Schiedam hun praktijken hebben verplaatst naar elders in de stad’, vermoedt de gemeente.

    Ik zie dagelijks verbouwingen in West van oudere woningen. Als je goed kijkt zie je duidelijk dat er in de kamers panelen worden aangebracht om de kamers in twee te delen. Daarnaast zie je regelmatig meerdere voertuigen met kentekenplaten uit het voormalige Oostblok of van uitzendbureaus, waarvan de inzittenden allemaal 1 woning binnengaan. Denken hoeft de gemeente niet, ze kunnen het zelf constateren.
    Het kan zijn dat de stadswachten oogkleppen dragen i.p.v . mondkapjes of te druk bezig zijn met het verbaliseren van voertuigen met Nederlandse kentekens

  2. Een zelfbewoningsplicht door de eigenaar van het pand met maximaal 1 onderhuurder is ook een oplossing. En inderdaad waar veel Poolse kentekens geparkeerd staan zou zo’n pand best eens in de avond uren gecontroleerd kunnen worden, het zgn. tandenborstels tellen zoals ze met gepensioneerden ook deden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *