WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES VOOR MASSALE DAKLOOSHEID ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- SP en D66 willen dat de gemeente Vlaardingen proactief arbeidsmigranten gaat informeren over hun rechten nu zij mogelijk massaal werk- en dakloos dreigen te worden. De partijen willen dat de gemeente de arbeidsmigranten duidelijk maakt waar ze terecht kunnen als ze in de knel komen wanneer het gaat om huisvesting en werk.

In Vlaardingen wonen arbeidsmigranten die in veel gevallen werken in de glastuinbouw. Door de moedwillige stijging van de energietarieven (met onder meer klimaatbelastingen) zijn vele tuinders gedwongen om hun bedrijven (tijdelijk) stop te zetten. De vele arbeidsmigranten, werkzaam in deze sector, zijn de eersten die dan op straat komen te staan, vrezen SP en D66. ‘In veel gevallen is de huisvesting bij een huisjesmelker direct via het uitzendbureau geregeld’, stellen de partijen. ‘Met als gevolg dat het principe geen werk, geen woning bij ontslag direct ingaat.’

Het is nog niet duidelijk of arbeidsmigranten, die in Vlaardingen wonen, inderdaad op straat komen te staan of dit risico lopen.

2 reacties op “VREES VOOR MASSALE DAKLOOSHEID ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

  1. Goh ik wou dat ze zich zo druk maakte om hun eigen Nederlanders die letterlijk en figuurlijk in de kou zitten. Ga jullie schamen stelletje losers, eerst je eigen land redden….. Ze kunnen ook gewoon weer terug naar huis hoor, geen werk is terug naar je land en huis en gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *