Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES VOOR CONCURRENTIE WINKELS NOLENSLAAN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Winkels aan de Mgr. Nolenslaan in Schiedam-Nieuwland worden wellicht beconcurreerd door de bouw van twee duurzame woontorens aan de rand van de voormalige slachthuisbuurt in Schiedam-West. Onder de appartementen komt namelijk 1500 m2 commerciële ruimte. Voor D66 aanleiding om het stadsbestuur kritisch te bevragen.

De democraten willen weten in hoeverre is onderzocht of winkels hier voldoende omzet kunnen halen. D66: ‘En is bekeken of deze winkels in concurrentie gaan met de winkels op de Nolenslaan en zo ja, wat was de conclusie?’

Het nieuwe, duurzaam gebouw op de hoek van de BK-Laan en de Vlaardingerdijk, tegenover de Wiltonhaven biedt straks plaats aan appartementen en is voorzien van een grandcafé, vers supermarkt en hoogwaardige sport- en gezondheidsfaciliteiten als fysiotherapie en personal training.
Vanuit de omgeving maakt één omwonende inmiddels officieel bezwaar bij de gemeente tegen de woontorens en de commerciële ruimte. Volgens de bezwaarmaker betekent dit dat er niet alleen sprake zal zijn van een toename aan drukte in de wijk aan woon- en werkverkeer, maar ook dat dit gedurende de hele dag voor extra verkeer zal zorgen langs en nabij zijn woning. Volgens de berekening van de gemeente zal de verkeerstoename onder de norm blijven.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *