Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES VOOR CHAOS DOOR DEELFIETSEN EN -AUTO’S IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het toelaten van deelfietsen en deelauto’s, later dit jaar in Schiedam, kan voor chaos gaan zorgen, denkt de fractie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS). De partij pleit voor vaste plekken voor de fietsen en wil precies weten hoeveel parkeervakken bezet zullen worden door de deelauto’s.

Met deelfietsen zijn in diverse steden, waaronder Schiedam, negatieve ervaringen opgedaan. Het gaat dan om fietsen die her en der gedumpt worden. LOS wil de zekerheid dat de deelfietsen vaste plekken krijgen, zodat chaotische situaties vermeden worden.
Het stadsbestuur laat weten dat in 2019 vaste locaties komen voor Go-bike, leverancier van elektrische deelfietsen, waarmee Schiedam inmiddels afspraken heeft gemaakt. Het gemeentebestuur laat ook weten dat de toepassing van de deelfietssystemen nog verder uitgewerkt moet worden. Met bedrijven worden afspraken gemaakt over het faciliteren van deelfietsen en het aanwijzen van vaste stalplaatsen.

Het toelaten van deelfietsen en deelauto’s, later dit jaar in Schiedam, kan voor chaos gaan zorgen, denkt de fractie van LOS. (Foto: Arne van der Zande)
Ook liggen er plannen voor een autodeelsysteem in Schiedam. LOS vreest dat er dan openbare parkeerplaatsen gereserveerd worden voor deze deelauto’s. Het stadsbestuur erkent dat het reserveren van openbare parkeerplaatsen voor deelauto’s een optie is, maar niet noodzakelijk. ‘Tegenwoordig kunnen deelauto’s ook in een bepaalde zone geparkeerd worden en zijn dan via een speciale app terug te vinden. De ervaring elders leert dat deelauto’s leiden tot afname van parkeerdruk ’, laten burgemeester en wethouders weten.

‘Samen met bewoners wordt onderzocht welk autodeelsysteem in de wijken kan worden toegepast. Dit kan gefaciliteerd worden door een commerciële instantie, zoals GreenWheels’, aldus het gemeentebestuur in antwoord op LOS.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *