Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES VOOR BIJLMER AAN CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er moet worden gewaakt voor een Bijlmer aan containerwoningen in Vlaardingen. Dat wil coalitiepartner fractie Kerkhof (fK) morgenavond duidelijk maken tijdens de raadscommissie, waar de plannen op de agenda zijn gezet door de fK. De plannen voor tijdelijk containerwoningen op het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen baren de fractie zorgen. Die zorgen gaan onder meer over de voorzieningen die bij de tijdelijke woonwijk horen.

Voor de microfoon van Omroep Vlaardingen zegt fractievoorzitter Marcel Kerkhof: “Ik wil echt weten: wie betaalt dat? Waar komt dat vandaan? Ook belangrijk is de vraag, waar houdt het op? Wordt het niet straks een Bijlmer van containerwoningen?”

Het gemeentebestuur heeft op 21juli besloten om in te stemmen met het door Inspire Real Estate B.V. ingediende principeverzoek voor de tijdelijke exploitatie van 320 containerwoningen op het Unileverterrein. Hierbij zijn nog vele zaken en bijkomstigheden die bij de fK vragen oproepen.

Kerkhof: “Sowieso heb je te maken met de infrastructuur. Dat vind ik wel heel belangrijk. Als er mensen wonen op een toch redelijk onbewoond terrein verder, in een bepaalde hoek, er worden op een gegeven moment toch werkzaamheden uitgevoerd, is het wel belangrijk dat het veilig is voor mensen om hun woning in en uit te gaan. Niet dat er het een of ander modderig pad ligt met kuilen en zo. En dat ze niet continu moeten oppassen voor grote zware trucks. En de verlichting, ook belangrijk.”

Het voornemen is om een deel van de containerwoningen (tussen de 10 en maximaal 30) aan te wenden voor meer kwetsbare doelgroepen. Het betreft 20 plaatsen begeleid wonen en maximum 10 plaatsen doorstroom dak- en thuislozen. Door de gemeente wordt een instantie aangewezen die het begeleid wonen verzorgd. Deze instantie huurt de woningen en biedt de bewoners een woon-zorg-contract aan.

In Vlaardingen is een groeiende behoefte aan flexwoningen. Waar wachttijden voor woningen oplopen, zoeken starters, mensen die gaan scheiden en ook studenten uit binnen- en buitenland steeds vaker met spoed een woning. De druk op de woningmarkt is groot, het aanbod is gering. Schaarste kan ook ongewenste (illegale) woonsituaties in de hand werken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VREES VOOR BIJLMER AAN CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN

  1. Als het tijdelijk is voor doorstroming naar een woning is het een geweldige oplossing. Helaas is het voor een aantal mensen te laat, zij zijn tijdens jarenlange dakloosheid overleden aan uitputting. Hopelijk zal dit door deze noodvoorziening voorkomen kunnen worden. Er wordt in ieder geval aan gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *