Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES OMVALLEN CAREYN MAASSLUIS

Bestuursvoorzitter Ton van Overbeek van Careyn, stond in 2015 in de top 10 van zorggraaiers met een inkomen van 282.549 euro. Overbeek had in 2013 zijn werkzaamheden voor Careyn al beëindigd, maar werd toch nog een vol jaar doorbetaald.

MAASSLUIS- Welke maatregelen zijn er in Maassluis voorbereid voor het geval de aanbieder van ouderenzorg Careyn in de problemen komt? Dat is één van de vragen die de PvdA het gemeentebestuur voorlegt naar aanleiding van berichten over het mogelijk omvallen van Careyn.

Careyn is een va de grote zorgaanbieders in Maassluis: vooral bekend via de thuiszorg en huishoudelijke hulp, waarmee iedere dag honderden mensen worden geholpen. Maar Careyn levert ook verzorging, verpleging en ‘kleinschalig wonen’ in bij elkaar tweeenvijftig appartementen in de Vloot. De organisatie verkeert in financieel zeer zwaar weer. Daarnaast is de zorg in de instellingen van Careyn onvoldoende en kampt Careyn met een hoog ziekteverzuim, niet-vervulde vacatures, ontevreden medewerkers en ontevreden patiënten en mantelzorgers.

PvdA: ‘Staan gemeente en andere partners als ROGplus en zorgverzekeraar klaar met mogelijke oplossingen om de zorg voor de inwoners van Maassluis voort te zetten en de medewerkers zo snel mogelijk op te vangen?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *