Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN WAPENBEZIT SCHIEDAM

EXPOISIEFSCHIEDAM- De VVD in Schiedam maakt zich ernstige zorgen over de schijnbare toename van het bezit en het gebruik van zware wapens in Schiedam en de onmiddellijke omgeving. De liberalen komen met raadsvragen naar aanleiding van de gevonden handgranaat aan het Cornelia van Zantenplein van afgelopen dinsdagochtend .

De partij wil onder meer weten welke initiatieven de lokale en regionale driehoek heeft ondernomen om het bezit en gebruik van (zware) vuurwapens tegen te gaan.  En zijn er speciale politieteams ingezet om deze problematiek vanuit een ‘task force’ gedachte te kunnen bestrijden? Ookis de VVD benieuwd wat er valt  te melden over het vuurwapenbezit en -gebruik gedurende de afgelopen jaren in Schiedam.

De afgelopen maanden zijn net buiten de gemeentegrenzen meerdere schietpartijen gemeld, waarbij in een aantal gevallen gebruik gemaakt werd van automatische wapens. In Overschie en in de Spaanse Polder zijn alleen al dit jaar vier schietpartijen geweest waarbij gewonden en zelfs doden vielen. De recente vondst van automatische wapens in Schiedam Spaland en het aantreffen van de handgranaat onderschrijven naar de mening van de VVD de stelling dat het illegale bezit van zware en automatische wapens in Schiedam en omgeving in ontoelaatbare mate plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *