Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN OVER SUBSIDIE FORT HOEK VAN HOLLAND

De hoogste rechter heeft zich in januari uitgesproken over het geschil tussen Fort 1881 en Stichting Fort  aan den Hoek van Holland. Laatstgenoemde had hoger beroep aangetekend na het verliezen  van een kort geding tegen de ontruiming van het fort. Het hof was duidelijk in haar uitspraak: ‘De Stichting heeft, kennelijk welbewust,  niet gereageerd op verzoeken van de vennootschap (Fort 1881) tot overleg, noch op  het veroordelend vonnis van de voorzieningenrechter. Het komt voor risico van de Stichting  dat zij het laat aankomen op het onderhavige arrest'.
De hoogste rechter heeft zich in januari uitgesproken over het geschil tussen Fort 1881 en Stichting Fort
aan den Hoek van Holland. Laatstgenoemde had hoger beroep aangetekend na het verliezen
van een kort geding tegen de ontruiming van het fort.
Het hof was duidelijk in haar uitspraak: ‘De Stichting heeft, kennelijk welbewust,
niet gereageerd op verzoeken van de vennootschap (Fort 1881) tot overleg, noch op
het veroordelend vonnis van de voorzieningenrechter’. Inmiddels hebben de vrijwilligers hun collectie uit het pand weggehaald.
HOEK VAN HOLLAND- De Statenfractie van de SP in Zuid-Holland wil weten wat de gevolgen zijn voor de subsidie die door de Provincie is verstrekt aan de huurder van Fort 1881, Beumer bedrijfsdiensten. Het geld is bedoeld voor het opzetten van tentoonstellingen in het museum. Op 13 januari gaf de rechter Beumer gelijk in het opzeggen van de samenwerkingsovereenkomst met de vrijwilligers achter het museum, maar een belangrijke rol bij de subsidievoorwaarden was het betrekken van vrijwilligers bij het museum. Nu de vrijwilligers van Stichting Fort aan den Hoek van Holland zijn vertrokken is daar geen sprake meer van, meent de SP.

Beumer laat weten dat uitvoering wordt gegeven aan de eerdere plannen voor een nieuw museum. Waarbij Fort 1881 wordt gesteund door de Provincie Zuid Holland, Gemeente Rotterdam en de Europese Unie.

De Statenfractie en de Rotterdamse SP-gemeenteraadsfractie trokken al eerder aan de bel bij gemeente en Provincie voor bemiddeling tussen de vrijwilligers en Beumer bedrijfsdiensten. De SP wil via schriftelijke vragen dan ook weten of er alles aan is gedaan om de betrokkenen weer bij elkaar te brengen.

Beumer heeft bekend gemaakt dat Fort 1881 in het voorjaar haar deuren voor publiek opent.