Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN ROND ONGELUK KALFJE NABIJ SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Op zijn vroegst eind januari wordt meer duidelijk over de bijna verdrinkingsdood van een kalfje bij de drijvende koeienstal (Floating Farm) op de gemeentegrens met Schiedam-Oost. De Partij voor de Dieren (PvdD) in de Rotterdamse gemeenteraad komt met schriftelijke vragen naar aanleiding van het incident. De PvdD krijgt van het stadsbestuur te horen dat men meer tijd nodig heeft om antwoord te kunnen geven.

Bij de PvdD wil men onder meer weten waar en op welke manier bouwkundige maatregelen zijn voorgeschreven aan de Floating Farm om de veiligheid van de koeien en kalveren te waarborgen.

Op 15 november bereikte de PvdD het nieuws dat er een kalfje van de Floating Farm door een hekwerk was gebroken en in het water terecht gekomen. Het kalfje is net niet verdronken, maar zonder adequaat ingrijpen van omstanders zou dat wel degelijk gebeurd zijn.

De PvdD stelt: ‘Koeien en kalveren breken wel vaker door omheiningen. Logisch, ze snakken naar vrijheid. Maar waar het doorbreken van hekwerken en andere afscheidingen op het boerenland niet een onmiddellijk gevaar voor koeien en kalveren betekent, is dat wél het geval als deze dieren op het water worden gehouden. De Floating Farm dobbert op het water van de Merwehaven.’

Op 27 juli 2017 heeft het college een omgevingsvergunning met beperkte milieutoets verleend aan de
initiatiefnemer van de Floating Farm. Vooralsnog is dit de enige omgevingsvergunning die de PvdD heeft kunnen vinden die verband houdt met de realisering van deze drijvende boerderij. Andere verleende vergunningen behelzen de realisering van een informatiecentrum aan de kade of toestemming van de rijksoverheid om stoffen te lozen in het water van de Merwehaven.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “VRAGEN ROND ONGELUK KALFJE NABIJ SCHIEDAM-OOST

    1. Heel juist Hans , dat vindt ik ook ; Een koe hoort ergens op vier poten in de wei te staan , en dat er dan af en toe eentje in de sloot duikt , is dan het lot van de natuur .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *